Výsledek obrázku pro scamorza

Scamorza je protáhlý sýr, ve kterém čerstvá sýřenina dozráva několik hodin ve vlastní srvátce, což umožňuje, aby vznikl kyselost procesem převedení laktózy na kyselinu mléčnou . Výrobci sýrařského řemesla obecně tvoří sýr do kulatého tvaru a pak váznou řetězec kolem hmotnosti jedné třetiny vzdálenosti od vrcholu a zavěsí na sucho. Výsledný tvar je hruškovitý. Toto je někdy označováno jako "škrcení" sýra. Syr je obvykle bílý, pokud není uzen . Když kouříte, barva je mandlová se světlejším interiérem.

Scamorza může být nahrazena mozzarellou ve většině jídel, ale výsledná chuť bude mnohem silnější a dominantnější. To je údajně lepší tání při pečení. Použití uzené odrůdy (scamorza affumicata) přidává pěknou chuť na pozadí při nahrazování mozzarelly.

Podkategorie