Ančovičky

Sardelky, které se vžily v kuchyňské terminologii jako ančovičky, jsou rybky stříbrné barvy s nádechem modré a zelené, dlouhé okolo 12–20 centimetrů, a loví se především ve Středozemním moři. Jejich maso je velmi bohaté na bílkoviny a železo, obsahují omega-3 mastné kyseliny, mají velmi výraznou, slanou chuť a jsou také velmi tučné.

...

Sardelky, které se vžily v kuchyňské terminologii jako ančovičky, jsou rybky stříbrné barvy s nádechem modré a zelené, dlouhé okolo 12–20 centimetrů, a loví se především ve Středozemním moři. Jejich maso je velmi bohaté na bílkoviny a železo, obsahují omega-3 mastné kyseliny, mají velmi výraznou, slanou chuť a jsou také velmi tučné.

Čerstvě ulovené se konzervují v olivovém oleji nebo v mořské soli, v nichž vydrží dlouhou dobu, po kterou je můžete pomalu odebírat k dochucení vašich pokrmů. Dávejte si ale pozor, jsou velmi slané, proto jídlo pak už příliš nedosolujte.

Více informací

Aktivní filtry