Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Vigneti di Jago

Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Vigneti di Jago
search
  • Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Vigneti di Jago
  • Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Vigneti di Jago

Domini Veneti Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigneti di Jago 0,75l

Skvělé Amarone della Valpolicella Vigneti di Jago DOCG je velké víno Domini Veneti ze srdce oblasti Valpolicella Classica. Vyrobeno v dokonalé směsi odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella na vinicích v okolí obce Jago ve Venetu. Amarone della Valpolicella Vigneti di Jago je neproniknutelné intenzivní rubínově červené barvy s komplexní a velkolepou kořenitou vůní s tóny vanilky, plnou chutí se sladkými tříslovinami, které tomuto klenotu dodávají jemnost a vůni sušeného ovoce, koření a tabáku. Pokud hledáte plnou chuť, která se krásně hodí ke zvěřině, grilovanému masu a sezónním sýrům, je Amarone Vigneti di Jagoto pravé. Je ideální během jídla, ideální také na zahřátí po večeři, velké mistrovské dílo s bohatým senzorickým výrazem a skvělý společník při konverzaci po večeři. Amarone della Valpolicella Vigneti di Jago DOCG vinice Domini Veneti udělá svou vůní a plností z každého setkání nezapomenutelný zážitek.

37054
Regiony
Veneto
1 569,00 Kč

1 296.69 bez DPH


Počet

Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico DOCG Vigneti di Jago

Skvělé strukturované Amarone della Valpolicella DOCG Classico Vigneti di Jago neproniknutelné intenzivní rubínově červené barvy, komplexní a velkolepé kořenité vůně s tóny vanilky, sušeného ovoce, koření a tabáku s plnou chutí se sladkými tříslovinami, to vše se ideálně hodí ke zvěřině, grilovanému masu a sezónním sýrům

Vinařství: Domini Veneti
Oblast: Veneto
Odrůdové složení: 60% Corvina, 15% Rondinella, 15% Corvinone, 10% ostatní odrůdy regulovány normou DOCG
Klasifikace: DOCG
Poloha: Poloha vinice je v srdci oblasti Valpolicella Classica, ve vesničce Jago na suchých terasách ve výšce mezi 200 až 250 metry nad mořem v jihovýchodní expozici s jílovitou, místy vápenatou půdou. Zatravnění vinice, tréninkový systém Veronese pergoletta, stáří révy 15 let, hustota rostlin 3 300/3 500 kořenů na hektar s průměrným omezeným hektarovým výnosem 20 hl. Velmi omezená produkce
Vinifikace: Sklizeň probíhá od září do října výhradně ručním výběrem, pro vinifikaci jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny - appasimento do prosince/ledna v ovocném sklepě přibližně 100/120 dní, dokud nedosáhnou požadované kvality. Sušené hrozny se poté lisují v prosinci/ledenu po odstopkování hroznů, teplota kvašení 12° - 23°C, pomalá macerace 35 dní, z toho 15 za studena s ručním promícháváním matolinového klobouku třikrát denně, kompletní jablečno-mléčná fermentace. Zušlechťování vína probíhá od května v barrique sudech ze slavonského dubu po dobu 24 měsíců. Zrání ve dřevě a poté v lahvi po dobu 6-8 měsíců. Přirozená stabilizace.
Gastro párování: ideální s grilovaným masem, zvěřinou, dušeným masem a stařenými sýry
Teplota servisu: 18° - 19°C

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.