Chianti Classico Riserva "Bandecca" DOCG 0,75l

Chianti Classico Riserva "Bandecca" DOCG 0,75l
search
  • Chianti Classico Riserva "Bandecca" DOCG 0,75l

Jedno z nejslavnějších italských červených vín pochází z oblasti Toskánska, oblasti nazývané chianti classico, která se rozprostírá mezi městy Siena a Florencie. Odrůda Sangiovese, která tvoří toto víno, je jednou z nejstarších a nejdůležitějších italských vín. Víno plné intenzivního rubínově červené barvy, intenzivní ovocná vůně z kamenného ovoce, rýží a jemný dotek ušlechtilého dřeva. Chuť je pevná s tvrdým zádechem a taninem, typickým pro tento typ vína.

36953
Regiony
Toscana
639,00 Kč

528.10 bez DPH


Počet

Chianti Classico Riserva "Bandecca" DOCG 0,75l

Vinařství: San Giorgio a Lapi
Oblast: Toscana

Obsah alkoholu: 14%
Odrůdové složení: Colorino, Sangiovese
KlasifikaceDOCG
PolohaHistoricky nejvýznamnější část oblasti Chianti. Malá část země mezi Florenicií a Sienou zvaná Chianti Classico. Místní mikroklimatické podmínky jsou ideální pro kultivaci Sangiovese. Půdy jsou neúrodné, bohaté na kamení, zejména zvláštní druh břidlice, kterou místní nazývají Galestro. Vinice jsou v blízkosti Catignano a Castelnuovo Berardenga u Sieny. Sběr z Cru vinice Bandecca.
Gastro párovánísteaky, grilovaná a pečená tmavá masa, ragú z divočáka, vyzrálé sýry
Teplota servisu: 16 - 18°C
Velikost lahve: 0,75l
Vinifikace
Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Jemné lisování a tradiční dlouhá rmutace. Zrání v dřevěných sudech různých velikostí 24 měsíců ( 10 hl a Barrique 225 l). Před expedicí odpočívá 6 měsíců v láhvi.

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.