San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
search
  • San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP
  • San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP 0,75l

Suché San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP se zrodilo na oslavu roku 1962, kdy byla založena Cantine San Marzano. Réva, která dává toto víno, musí být stará alespoň šedesát let. Velmi sytá rubínově červená barva, široká a komplexní ovocná vůně s tóny švestek, třešňového džemu, lehce kořenitá se stopou tabáku. Sessantanni Primitivo di Manduria je víno s velkým tělem, měkké a bohaté na ušlechtilé třísloviny a s dochutí, která nabízí tóny kakaa, kávy a vanilky. San Marzano Sessantanni je skvělý společník k červeným masům, rafinované zvěřině a robustním prvním chodům. San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP je jedinečné víno jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství

37185
Regiony
Puglia
789,00 Kč

652.07 bez DPH


Počet

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOP je podle přísných vinařských předpisů zrozeno z čisté odrůdy Primitivo. Představuje ikonu filozofie, myšlení a práce vinařů v San Marzano a rodí se pouze z vybraných hroznů, pocházejících z vinic starých nejméně šedesát let a školených tradičním apulským systémem. Genius loci, výraz a hrdost místní historie zhmotněný ve víno, jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství a potěší vás při výjimečných příležitostech

Vinařství: Cantine San Marzano
Oblast: Puglia
Odrůdové složení: Primitivo
Klasifikace: DOP
Poloha: Produkční vinice v regionu Puglia, v oblasti Valle del Sessantanni, přibližně 40 hektarů mezi San Marzanem a Sávou. Tepelné hodnoty charakterizují spíše horké prostředí s velmi nízkými ročními srážkami a velmi vysokými teplotními výkyvy, což je stav, který má příznivý vliv na kvalitu hroznů. Klasická oblast produkce Primitivo di Manduria s půdou se zbytkovou jemně strukturovanou červenou zeminou s vápenatým substrátem a řídkými skalnatými výchozy s intenzivní přítomností oxidů železa
Vinifikace: Ruční sklizeň lehce přezrálých hroznů v polovině září, jemné lisování a prefermentační macerace při 8°C po dobu 24 - 48 hodin, poté tepelně řízená macerace a alkoholové kvašení s vybranými kvasinkami po dobu cca 10 dnů při 24 - 26°C, konečné stáčení měkkými lisy. Jablečno - mléčná fermentace v oceli a následná permanence v barikových sudech z francouzských a amerických dubů po dobu 12 měsíců
Gastro párování: Červená masa, zvěřina, robustní první chody
Teplota servisu: 18°C

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.