BOLOŇSKÉ ŠPAGETY
31. 01., 2019
BOLOŇSKÉ ŠPAGETY

CO BUDETE POTŘEBOVAT

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na kostičky
4 stroužky česneku, prolisované
1 malá mrkev, nastrouhaná
čtvrtka celeru, nastrouhaná
500 g mletého hovězího masa
3 sušená rajčata, nasekaná
400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
čerstvě mletý pepř a sůl
500 g špaget

JAK NA TO?

  1. Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer.
  2. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče.
  3. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky.
  4. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

Komentáře:

Přidání komentáře jako host: