Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG

Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG
search
  • Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG
  • Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG

Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG 0,75l

Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG je víno jemnějšího charakteru, rozvíjející komplexní aroma, dokonalý představitel pojmu Riserva. Sytě rubínově červená barva s granátovými odlesky Umani Ronchi Cùmaro Riserva DOCG, intenzivní buket, ze kterého okamžitě vyvstává pěkná zralá ovocnost švestek, rybízu a třešní, na kořenitém základu černého pepře, vanilky a tabáku. V ústech Cùmaro Rosso Conero Riserva měkký a obklopující, s dobře vyhlazenými tříslovinami a příjemným suchým a elegantním závěrem, což umožňuje snadnou kombinaci s různými pokrmy. Cùmaro Riserva je skvělý společník ke vzácným červeným masům, zvěřině a perfektně doprovodí také zrající sýry. Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG vás potěší při jakékoliv příležitosti o samotě nebo s přáteli

42505
Regiony
Marche
709,00 Kč

585.95 bez DPH


Počet

Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG

Umani Ronchi Cùmaro Rosso Conero Riserva DOCG dostalo své jméno z řeckého komaros, což znamená jahodový strom, stálezelený keř typický pro oblast Monte Conero, kde rostou hrozny odrůdy Montepulciano pro toto víno. Díky velmi přísnému výběru hroznů, použití moderních technik výroby a zrání vína spolu s dokonalým využitím polohy blízko moře, velmi vápenité půdy a vinné révy s charakterem, jako je Montepulciano vzniklo Cùmaro, které může díky svému potenciálu zrát v průměru 5 -10 let

Vinařství: Umani Ronchi
Oblast: Marche
Odrůdové složení: 100% Montepulciano
Klasifikace: DOCG
Poloha: Vinice v obci Osimo v dolině San Lorenzo orientovaná na jihovýchod, na kopci, který je asi 150 - 200mnm, půda z mořských plio-pleistocénních útvarů je hluboká, jílovitohlinitá, místy písčitá, vápenitá s mírným zastoupením skeletu s poměrně nízkou úrodností, a proto velmi vhodná pro výrobu jakostních vín
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v říjnu, kdy poměrně pozdní réva Montepulciano dosahuje vynikajícího a pokročilého stupně fenolické zralosti. Odstopkované a jemně vylisované hrozny fermentují při 27 - 29°C v ocelových tancích po dobu 12 - 14 dnů na původních kvasinkách, následně přechází do fáze jablečno-mléčné fermentace. Zraje v 225 litrových dubových barikových sudech 12 - 14 měsíců, po naplnění do lahví se Cùmaro dále zušlechťuje v tepelně kontrolovaném prostředí po dobu asi 6 - 8 měsíců
Gastro párování: Kvalitní červená masa, zvěřina a zrající sýry
Teplota servisu: 16 - 18°C

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.