Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP

Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP
search
  • Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP
  • Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP

Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP 0,75l

Suché Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP z italské vinařské oblasti Puglia je ovocné a svěží, harmonické a nekomplikované bílé cuvée, získané z odrůd Malvasia Bianca, Chardonnay a Bombino Bianco. Ve sklenici se toto víno leskne brilantní slámově žlutou barvou se zlatými odlesky, intenzivní buket odhaluje přetrvávající aroma žlutého ovoce - do popředí se dostávají především meruňky, citron a mirabelky. I Muri Bianco di Puglia je svěží víno připravené k pití, chuť si podmaní dokonalou souhrou svěžesti a plnosti ovoce, perzistentní závěr je doprovázen jemnými citrusovými tóny. I Muri Bianco je skvělý společník k červeným masům, rafinované zvěřině, výtečně doprovodí zralé sýry a robustní první chody. Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP je skrátka lehké, svěží a pitelné víno

43696
Regiony
Puglia
209,00 Kč

172.73 bez DPH


Počet

Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP

Vigneti del Salento I Muri Bianco di Puglia IGP je lehké suché bílé bohaté a ovocné víno barvy slámy s jemnými zlatavými odlesky a lehkým nádechem čerstvého bílého ovoce, s čerstvou chutí plné života. Lehce pitelné víno

Vinařství: Vigneti del Salento
Oblast: Salento, Puglia
Odrůdové složení: 33%Malvasia bianca, 33% Chardonnay, 33% Bombino Bianco
Klasifikace: IGP
Poloha: Produkční vinice v regionu Puglia na poloostrově Salento. Počasí charakterizují spíše horké prostředí s velmi nízkými ročními srážkami a velmi vysokými teplotními výkyvy, což je stav, který má příznivý vliv na kvalitu hroznů. Půda se zbytkovou jemně strukturovanou červenou zeminou s vápenatým substrátem a jílovými stopami s intenzivní přítomností oxidů železa
Vinifikace: Hrozny se sklízejí ručně, po sběru měkké lisování hroznů při velmi nízkých teplotách, statické předkvašení za studena, čiření, naočkování kvasnic na čirý mošt, alkoholové kvašení prováděné při 11°C v nerezu, následné zušlechťování na jemných kalech další 2 - 3 měsíce
Gastro párování: Předkrmy, rybí polévky, měkké sýry, těstoviny
Teplota servisu: 10 - 12°C

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.